Kokoon

1 Item(s)

per page

Historien bakom Kokoon

2009 grundade den danska designer Nanna Søbirk klädmärket Kokoon. Anledningen var, och är, en stor passion för silke och de många egenskaper. Silke är ömtåligt och känsligt. Det är skönt att bära och det kommer från naturens egen hand. Det är bara några av orsakerna till att den danska designer Nanna Søbirk har lagt sin kärlek på det tidlösa materialet och skapar märket Kokoon.
Hon har blivit inspirerad till märkets koncept från basic-wear och bytt ut det traditionella bomullsmaterialet med silke. Det ger de klassiska plaggen, som t-shirten, ett nytt och exklusivt uttryck. Det är precis föreningen mellan de två elementen, som ger Kokoon sitt unika uttryck. Kollektionerna består av få silhuetter i ren silkekvalitet, som är lösa och sköna att bära. Det har helt tydligt tagit inspiration från herrgarderobens enkla estetik.
Som Nanna själv uttrycker det: "Suited fo the female body, but not a stranger to the male silhouette”.

Kokoons kännetecken

Det som är utmärkande för Kokoon är de vackra silhuetterna, den eleganta look och möjligheten till att mix och matcha de olika eleganta, tidlösa och stilrena setten med varandra – eller andra styles från din garderob. "Less is more" är också ett tydligt kännetecken för Kokoon, och den minimalistiska tendensen gör de olika skjortorna, byxor och klänningarna lätta att styla upp eller ner efter behov.

Silkens egenskaper

Silke är ett lyxigt material, men som också är mycket praktiskt. Precis som ull anpassar det sig till din kroppstemperatur och kyler dig när det är varmt och värmer dig när det är kallt. Och så gör det ju inget att det ger oss känslan av att likna en miljon kronor.

We ♥ Kokoon