Acne Studios

8 Item(s)

per page

Acne StudiosAcne till kvinnor säljs exklusivt i Ålborg i Tiffany.Acne skapas

Själva märket Acne Studious föddes 1996 i Stockholm. ACNE betyder "Ambition to Create Novel Expressions" och var ursprungligen en firma som arbetade med grafisk design, film och reklam. 1997 designade Jonny Johansson (en av grundarna av Acne Studios) 100 par jeans, som kännetecknades av deras råa design och röda sömmar. Jeansen delades ut till vänner och familj samt några ”kreativa personligheter” i Stockholm.
Direkt väckte jeansen stor uppmärksamhet, som den internationella modepressen, bl.a. Vouge Paris och Wallpaper, snabbt fångade. Kunderna älskade Acne, och tack vare deras enkla design med det häftiga look, blev jeansen med den röda tråden snabbt en kult-produkt. För att möta den växande efterfrågan började Johanson producera dem – och där föddes märket Acne Jeans.
Tack vare den stora populariteten växte sortimentet med varor snabbt och omfattade snart mera varor än bara jeans, t.ex. t-shirts, jackor, skor och skjortor. I dag är det ett internationellt modehus som är representerat i 45 butiker över hela världen, men aldrig placerade på de traditionella "shopping-gatorna".

Samarbete

2006 lämnade Acne Studios det som var Acne studios, som arbetade med grafisk design, film m.m. Från ock åmed 2006 har Acne studios varit en separat verksamhet, som endast arbetar inom modebranschen. Acne har också varit i flera samarbeten, bl.a. har de samarbetat med Lord Snowdon (1930-2017). I en period var han gift med engelska Prinsessan Margaret, men är speciellt känd för att vara en mycket duktig fotograf. De har också samarbetat med modehuset Lanvin och Candy, en spansk tidning som riktar sig till transvestiter. Jonny Johansson har i en intervju sagt, att om de kunde välja någon ny att samarbeta med, skulle det vara "Rolex". Utmärkande för alla som Acne studios har samarbetat med, är att det är märken med humor och en viss tokighet i deras identitet.

CSR

Corporate social responsibility är ett viktigt ämne för Acne. Sedan 2008 har de varit medlem i Fair Wear Foundation (FWF). Det är en organisation som arbetar för medarbetarnas arbetsvillkor och att arbetsmiljön på fabrikerna hela tiden förbättras. Fair Wear Foundation har också tagit fram en "Code of Labour Practices" för Acne, som alla leverantörer måste följa om de vill samarbeta med Acne studios.

Totalt sätt är det ett spännande märke, som tillverkar läcker design med samtidigt tänker på hur deras varor produceras, och vilket budskap de skickar ut.

Köp dina Acne studios kläder i Tiffany butikerna.